Tänään oli taas pieni syy juhlia ja leivoin pellillisen vadelmapiirakkaa. Ohjeen olen saanut muutama vuosi sitten eräältä oppilaaltani. Ensi kerralla teen päällisen marengin käyttämällä 4 valkuaista ja 3 dl sokeria, koska marenki on niiiin hyvää...

1240376007_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

2 munaa

2 keltuaista

2 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl juoksevaa margariinia

1,5 dl piimää


Päälle

2 valkuaista

1,5 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

6 dl vadelmia


Vatkaa ensin päällistä varten tuleva marenki, niin vatkaimia ei tarvitse välillä pestä. Erottele valkuaiset keltuaisista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sokerit.

Valmista pohjataikina. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää myös margariini ja piimä. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita valkuaisvaahdon joukkoon vadelmat ja lusikoi marenkiseos taikinan päälle tasaisin välein ja levitä lopuksi haarukalla peittämään taikinan pinnan. Paista piirakkaa 175 asteessa 30 minuuttia. Leikkaa neliöiksi.