Tänään vietettiin kansallista pullapäivää. Meidän perheessä tuore pulla ei kauaa pöydällä vanhene! Tänään tein kaneli-sokeritäytteisiä perinteisiä korvapuusteja sekä Mariannerouheella täytettyjä puusteja. Perinteiset tekivät paremmin kauppansa.
Mariannepullat
5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
14 dl vehnäjauhoja
150 g voita
Täyte
50 g voita
1 pss Mariannerouhetta
Valmista pullataikina lämmittämällä maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hiiva. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. vatkaa joukkoon muna. Lisää taikinaan vehnäjauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Anna kohota lämpimässä puolisen tuntia.
Kauli taikina levyksi. Levitä voita kaulitulle pullalevylle. Ripottele pinnalle Mariannerouhe. Kääri taikina rullalle ja nipistä saumakohta hyvin kiinni. Leikkaa ja paina korvapuusteiksi. Kohota vielä hetki ja paista 220 asteessa 12 minuuttia.
Kommentit