Tämä kakku oli pöydässä, kun tokaluokkalaiset juhlivat Halloweenia. Tumman kakkupohjan välissä  oranssiksi värjättyä mangomoussea. Koristeet on marsipaania.

1256906700_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1256906717_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1256906733_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

½ dl tummaa kaakaojauhetta

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl Play-kaakaojuomaa


Kakun väliin

2 prk mango-Pilttiä


Mangomousse

1 prk Flora Vispiä

1 prk maitorahkaa

1 prk ranskankermaa

1 tlk säilykemangoa soseutettuna

2 dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

7 liivatetta

½ dl vaaleaa mehua tai vettä


Suklaakuorrutus kakun päälle

50 g pehmeää voita

5 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 dl tomusokeria

½ dl kuumaa maitoa

2 rkl vanilliinisokeria


Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria

oranssia pastaväriä

ruskeaa pastaväriä


Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita se munavaahtoon. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä. Halkaise kakku kolmeen osaan ja kostuta kakkupohjat kaakaojuomalla.

Valmista mangomousse. Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Soseuta säilykemangot. Vaahdota Vispi ja lisää sen joukkoon ranskankerma, rahka ja sokerit. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon. Kaada sitten mangoseos vaahdon joukkoon hyvin sekoittaen.

Aseta alimmainen kostutettu kakkupohja reunavuoan sisään. Levitä kakkupohjalle purkki mangopilttiä. Kaada puolet mangomoussesta vuokaan. Laita keskimmäinen kakkulevy päälle ja täytä toinen väli samoin. Laita päällimmäinen kakkupohjan osa vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmista suklaakuorrute. Vatkaa pehmeä rasva ja kaakaojauhe vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusoker ja kuuma maito. Vaahdota vielä hetki. Lisää lopuksi vanilliinisokeri ja sekoita. Levitä kuorrute kakun päälle, tasoita pinta lastalla. Laita kakku vielä jääkaappiin.

Vatkaa Vispit vaahdoksi ja lisää ssokeri. Ota 2/3 vaahdosta toiseen kulhoon ja värjää vaahto oranssilla pastavärillä. Värjää loppu vaahto ruskeaksi.

Laita korinpohjatylla pursotuspussiin ja täytä pussi ruskealla vaahdolla. Pursota kakun reunaan parin sentin vbälein pystyraita. Laita lehtitylla toiseen pursotuspussiin, johon lusikoi oranssi vaahto. Pursota lehtityllalla edestakaisella liikkeellä raitojen välit. Vaihda vielä oranssiin pussiin tähtitylla ja pursota sillä kakun yläreunat. Koristele.

1256906754_img-d41d8cd98f00b204e9800998e