Tämän kakun tein paikallislehden toimittajan ja valokuvaajan vierailua varten. Jouluisen ruusukakun täytteessä maistuu luumu ja banaani. Kiitos Pirjo ja Heli vierailustanne! Teitte lehteen hienon jutun kakkuilusta!

1258715532_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1258721108_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1258721127_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus

2 dl maitoa

2 tl vanilliinisokeria


Luumumousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

200 g maitorahkaa

1 prk ranskankermaa

½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

300 g luumumarmeladia


Kakun väliin

2 prk Piltti-luumusosetta

2 banaania

 

Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Kostuta kakkupalat vanilliinimaidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Vispi ja lisää vaahdon joukkoon rahka, ranskankerma, luumumarmejadi ja sokerit. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Sekoita hyvin, jotta liivatelehdet liukenevat täysin. Lisää liivateseos luumumoussen joukkoon.

Laita alimmainen pohjapala lautaselle reunavuoan sisään. Levitä kostutetulle kakkupohjalle luumusosetta ja viipaloi päälle yksi banaani. Kaada sen päälle puolet täytteestä. Paina keskimmäinen kakkulevy moussen päälle ja täytä toinen väli samoin. Laita päälle viimeinen kakkulevy ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kaada kermat kulhoon. Vatkaa vaahdoksi ja lisää sokeri. Levitä vaahtoa lastan avulla kakun reunoille ja pinnalle. Laita kakun päälle kaulittu pyöreä marsipaanilevy. Tässä kakussa olevaan marsipaanilevyyn on kaulittu kuviokaulimella kaunis kuviointi. Suihkautin marsipaanin pintaan myös kultasprayta. Pursota aluksi korinpohjatyllalla parin sentin välein pystyraita. Vaihda käyttöön lehtitylla ja pursota edestakaisin liikkein edellisetn pursotusten väleihin. Vaihda jälleen tähtitylla ja pursota sillä kakun yläreunaan kaarevia pursotuksia. Koristele kakku ruusuilla ja lehdillä. Nämä koristeet ovat kaikki sokerimassaa.

Tässä vielä pari lehtijutussa ollutta kuvaa...

1258715545_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1258715559_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1258715521_img-d41d8cd98f00b204e9800998e