Siskoni ihana Viivi-tyttö juhlii tänään 3-vuotissynttäreitään. Hän toivoi "kissakakkua" ( ja sitten nimppareille haluan TiTi-kakun!) Kakun välissä vadelma- ja valkosuklaamousset.
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria
Vadelmamousse
3 liivatelehteä
1/2 prk Flora Vispiä
1/2 prk ranskankermaa
1/2 prk Mascarponejuustoa
200 g vadelmia
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Valkosuklaamousse
2 munaa
0,5 dl sokeria
1 prk Flora Vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
Kakun päälle
2 prk Flora Vispiä
pari tippaa Wiltonin pinkkiä pastaväriä
1 prk rahkaa
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.
Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kaada sulaneet vadelmat toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää vadelmasoseen joukkoon ranskankerma, Mascarponejuusto ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen vadelmaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada vadelmatäyte vuokaan alimman kakkupohjan päälle. laita jääkaappiin hyytymään hetkeksi.
Valmista valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Kaada valkosuklaamousse kakkuvuokaan keskimmäisen kakkupohjan päälle ja paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vatkaa Vispit vaahdoksi ja lisää rahka ja sokerit. Levitä lastalla kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat ja koristele kakku. Pursotukset tein Städterin 14mm tähtityllalla ja lehtityllalla.
Tässä kuva kahvipöydän makeasta päästä.
Kommentit