Synttärisankarin herkkua ovat lohi ja katkaravut. Siispä niitä voileipäkakkuun.

1263048197_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2½ pkt grahampaahtoleipää

Täyte

600 g kylmäsavulohta

3 pkt ruohosipulituorejuustoa (400 g)

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa

3 prk ranskankermaa

3 rkl sitruunamehua

½ tl valkopippuria

1 tl sitruunapippuria

1 tl tilliä

Kostutus

1½ dl sitruunavettä

Kakun päälle

1 prk ruohosipulituorejuustoa

½ prk maustamatonta tuorejuustoa

1 prk ranskankermaa

Koristelu

2 ruukkua persiljaa

tilliä

4 kananmunaa

katkarapuja

 

Valmista täyte. Vaahdota tuorejuustot ja ranskankerma kuohkeaksi noin 5 minuuttia. Hienonna kylmäsavulohi ja sekoita vaahdon joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele tarjottimelle ensin grahampaahtoileipäpaloja. Kostuta sitruunamehulla. Kaada leipien päälle 1/3 lohitäytteestä. Lado päälle ruispaahtoleipäviipaleet ja kostuta ja levitä 1/3 lohitäytteestä. Tee samoin vielä kolmas kerros. Pinnalle grahamleipäviipaleet, jotka kostutetaan. Laita kelmu vuoan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutusta varten vaahdota tuorejuustot ja ranskankerma noin 5 minuutin ajan. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.