Essi toivoi 7-vuotissynttäreilleen Code Lyoko -ohjelmasta tutun Aelitan kakkunsa aiheeksi.
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria
Mustikkamousse
3 liivatelehteä
½ prk Flora Vispiä
½ prk maitorahkaa
½ prk ranskankermaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
200 g mustikoita
Vadelmamousse
3 liivatelehteä
½ prk Flora Vispiä
½ prk maitorahkaa
½ prk ranskankermaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
200 g vadelmia
Pursotukset
2 prk Flora Vispiä
pari tippaa pinkkiä pastaväriä
½ dl sokeria
Kakkukuva
200 g marsipaania
pastavärejä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Kostuta kakkupalat vanilliinimaidolla.
Valmista mustikkamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata pakastemustikat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää mansikkasoseen joukkoon rahka ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Vatkaa Vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja sokerit. Lisää vaahtoon mustikkkasose. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Sekoita hyvin, jotta liivatelehdet liukenevat täysin. Lisää liivateseos mustikkamoussen joukkoon.
Laita alimmainen pohjapala lautaselle reunavuoan sisään. Kaada sen päälle mustikkatäyte. Paina keskimmäinen kakkulevy mousse päälle
Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata pakastevadelmat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää vadelmasoseen joukkoon rahka ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Vatkaa Vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja sokerit. Lisää vaahtoon vadelmasose. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Sekoita hyvin, jotta liivatelehdet liukenevat täysin. Lisää liivateseos vadelmamoussen joukkoon. Kaada vadelmatäyte vuokaan ja paina päälle viimeinen kakkulevy. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kaada purkki kermaa kulhoon ja lisää joukkoon pastaväri. Vatkaa vaahdoksi ja
lisää sokeri. Levitä vaahtoa lastan avulla kakun reunoille ja pinnalle. Laita kakun päälle marsipaanille maalattu kuva. Pursota kakun reunat.
Kommentit