Tein kaksi kakkua syntymäpäiväjuhliin. Kakkujen välissä itse tehtyä raparperihilloa ja mansikkamoussea. Kakun koristelussa käytetty syntymäpäiväsankarin lempivärejä. Onnea Aija!

1273306326_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1273306388_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

 5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

 1 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

 

Kakun väliin

3 dl raparperihilloa (ohje täällä)


Mansikkamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

2 dl ranskankermaa

2 dl maitorahkaa

2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

300 g mansikoita


Kakun päälle

1 dl kermaa vaahdotettuna

750 g marsipaania

marsipaanikukkia


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Valmista mansikkamousse. Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto,sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen. Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle raparperihilloa ja sen päälle puolet mansikkamoussesta. Paina keskimmäinen pohjalevy päälle ja täytä toinen väli samoin. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma. Levitä vaahto kakun pinnalle. Kauli marsipaani 3 mm paksuksi levyksi. Nosta marsipaanilevy kakun päälle ja painele kämmensyrjällä kakun pintaan kiinni. Koristele kakku.

1273306347_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1273306367_img-d41d8cd98f00b204e9800998e