Syntymäpäiville tein toiveesta kakun, jossa mansikka- ja valkosuklaamoussea täytteenä. Kakun pinnalla on valkosuklaakuorrutetta ja valkosuklaarouhetta. Onnea!
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl laktoositonta maitojuomaa
1 rkl vanilliinisokeria
Mansikkamousse
3 liivatelehteä
½ prk Flora Vispi
½ prk ranskankermaa
½ prk rahkaa
1 dl sokeria
1 dl soseutettua mansikkaa
Valkosuklaamousse
120 g valkosuklaata
1 prk Flora Vispiä
Kakun päälle
200 g valkosuklaata
1 dl ranskankermaa
Pursotukset
2 prk Flora Vispiä
sokeria
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi ja lisää vaahtoon rahka, ranskankerma ja sokerit. Soseuta mansikat ja lisää vaahdon joukkoon. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata kuumaan veteen pehmenneet liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana mansikkavaahdon joukkoon.
Laita alimmainen kakkulevy reunavuoan sisään. Kaada kakkupohjan päälle mansikkamousse. Paina päälle keskimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään.
Valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa mikrossa 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Vaahdota Vispi. Sekoita suklaa kermavaahdon joukkoon. Ota kakku jääkaapista ja kaada valkosuklaamousse vuokaan. Paina päällimmäinen kakkupohja vuokaan valkosuklaamoussen päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Tee valkosuklaakuorrute kakun pinnalle. Sulata valkosuklaa mikrossa 20 sekuntia kerraallaan ja sekoita joukkoon ranskankerma. Levitä kuorrute kakun pinnalle.
Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Ota puolet kermavaahdosta toiseen kulhoon ja värjää pinkillä pastavärillä. Levitä kermavaahtoa kakun päälle. Pursota kakun reunat pinkillä kermavaahdolla käyttäen korinpohjatyllaa. Pursota valkoisella vaahdolla röyhelöt käyttäen lehtityllaa. Pursota loput pinkit kermavaahdot valkoisen vaahdon kanssa samaan pursotuspussiin. Pursota tähtityllalla kaksiväristä pursotusta kakun yläreunaan. Koristele.
Kommentit