Tervetuloa nurinkurisille syntymäpäiville Huvikumpuun. Sisälle pääset, kun muistat sanoa Pepin koko nimen tai astelemalla ovesta sisään takaperin.
Tämä kakku meni 5-vuotiaan Peppi-fanin synttäreille.
Minä lähden nyt juoksemaan puolimaratonia uudelle Helsinki-Turku moottoritienpätkälle...
Muutamaa tuntia myöhemmin... Aikani Viiden tunnelin maratonilla muutamia sekunteja yli 2h. Ja matkana siis puolimaraton eli 21 km. "Hiilihydraattitankkaus" siis onnistui...!

1958693.jpg

1958705.jpg

Pohja
10 munaa
3,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2,5 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria

Väliin
1 prk kuningatarhilloa

Vadelmamousse
12 liivatelehteä
2 prk Flora Vispiä
2 prk ranskankermaa
2 prk (400g) maustamatonta tuorejuustoa
4 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
800 g vadelmia

Pinnalle voikreemi
125 g voita
1/2 tl vanilliinisokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Marsipaani kakun päälle
500 g marsipaania
vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Pursotukset
5 prk Flora Vispiä
3 rkl vanilliinikreemijauhetta
sokeria
vaaleanpunaista elintarvikeväriä
oranssia elintarvikeväriä

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhota iso suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (n. 35x25cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Jäähdytä ja halkaise kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinisokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Vispi. Soseuta vadelmat toisessa astiassa sauvasekoittimella. Lisää vadelmien joukkoon tuorejuusto ja ranskankerma sekä sokerit. Käytä vielä sauvasekoitinta, jotta saat tuorejuustokokkareet sileäksi. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada vadelmaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu Flora Vispi.

Levitä pohjalevylle ensin puolet kuningatarhillosta ja sitten puolet vadelmamoussesta. Täytä toinen väli samoin. Paina lopuksi päällimmäiseksi viimeinen kakkulevy. Minä käytin kakun kokoamiseen suorakulmaista säädettävää reunavuokaa, mutta voit myös viritellä kakun reunakalvojen sisään tai suorakaiteen muotoisen irtopohjavuoan reunan sisään.

Valmista voikreemi. Pehmennä margariini notkeaksi. Lisää sokerit pienissä erissä ja vatkaa koko ajan sähkövatkaimella. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Levitä kreemi kakun päälle kuumaan veteen kastetun veitsen avulla.

Värjää kakun päälle tuleva marsipaani punaiseksi ja kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Laita voikreemin päälle. Asettele päälle Peppi-kuva.

Vaahdota Vispit ja lisää rahka ja sokeri. Jaa vaahto kahteen kulhoon ja värjää toinen oranssiksi ja toinen vaaleanpunaiseksi. Pursota kakun reunoille. Koristele kakku vielä marsipaanikukkasilla.

1958713.jpg

Maalasin ensimmäistä kertaa marsipaanille. Sain Confettin myyjältä torstaina hyvät ohjeet maalauksen tekoon: Laita tulostetun Peppi-kuvan päälle leivinpaperi ja piirrä ääriviivat elintarviketussilla. Paina sitten leivinpaperi kaulitun marsipaanilevyn päälle ja silitä kädellä. Elintarviketussin jäljet siirtyvät marsipaaniin. Tällä tavoin ei jää mitään ylimääräisiä jälkiä marsipaanin pintaan. Maalaa kuva pastaväreillä. Anna kuivua ja piirrä vielä kuvan ääriviivat ja yksityiskohdat joko mustalla elintarviketussilla tai ohuella siveltimellä mustalla pastavärillä.
Oli helppoa ja hauskaa!