Ohje on Kodin Kuvalehdestä. Siinä ohjeessa käytettiin pakastemurotaikinaa, mutta laitan tähän ohjeen myös murotaikinasta.


Pohja

125 g margariinia

1,5 dl sokeria

1 muna

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria


Täyte

perunajauhoja

300 g raparperiä

fariinisokeria

murotaikinaa murustettuna


valmista murotaikina. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Anna taikinan olla jääkaapissa puolisen tuntia.

Leikkaa raparperit 1 cm paloiksi. Voitele muffinipelti tai-vuoat. Kauli murotaikina 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla ympyröitä. Painele ne perunajauhotetuin sormin muffinivuokiin, yläreunaan saakka. Perunajauhot sitovat raparpereistä irtoavaa nestettä, anna siis perunajauhoa jäädä taikinan pintaan.

laita jokainen syvennys täyteen raparperipaloja. Sirottele reilusta fariinisokeria päälle. Murenna pinnalle loppu taikina. Paista leivonnaisia 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja irrota vasta sitten vuoista. Sirottele päälle tomusokeria. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.