Vuosi sitten tein Akselille ristiäiskakun ja nyt sain kunnian tehdä  kakut myös 1-vuotissyntymäpäiville. Kakkuihin toivottiin kaksiväriset pursotukset ja sininen, hillitty värimaailma. Värjäsin sokerimassan ja marsipaanin sekoituksen Navy-sinisellä pastavärillä ja maalasin kaulitulle levylle nallen. Myös kermavaahdon värjäämiseen käytin samaa sinisen sävyä. Kakun välissä toiveen mukaan mansikka- ja valkosuklaamousset. Onnea Akseli!

1329042956_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1329042989_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1329042902_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus

2 dl Spritea

 

Mansikkamousse

3 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk Creme Fraiche

1 dl sokeria

200 g mansikoita

 

Valkosuklaamousse

120 g Pandan valkosuklaata

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk Flora Vispiä

 

Kakun pinnalle

200 g marsipaania/sokerimassaa

2 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria

pari tippaa Navy-sinistä pastaväriä

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää kuivat aineet siivilöiden munavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista mansikkamousse. Sulata mansikat. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi. Lisää sokeri, Creme Fraiche ja soseutetut maansikat. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi. Sulata kuumaan veteen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos mansikkaseokseen ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen.

Valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa mikrossa 2 x 30 sekuntia. Lisää sulan suklaan joukkoon tuorejuusto ja sekoita hyvin. Vaahdota Vispi ja lisää valkosuklaaseos joukkoon. Sekoita hyvin.

Halkaise kakku 3 osaan. Laita alimmainen kakkupohja kakkupahvin tai tarjoilulautasen päälle. Kiristä säädettävä reunavuoka kakkupohjan ympärille. Kostuta Spritella. Kaada mansikkamousse vuokaan. Paina keskimmäinen kakkupohja vuokaan ja kostuta. Kaada valkosuklaamousse vuokaan. Paina päälle kostutettu ylin kakkupohja. Laita jääkaappiin hyytymääns seuraavaan päivään.

Kauli marsipaani levyksi ja värjää siniseksi. Maalaa pastaväreillä levyn pintaan nallen kuva.Vaahdota Vispit ja mausta sokerilla. Värjää 1/3 vaahdosta vaaleansiniseksi. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille. Siirrä marsipaanilevy kakun päälle. Pursota kakun reunat korinpohjatyllalla vaaleansinisellä kermavaahdolla. Pursota valkoisella vaahdolla lehtityllalla reunojen välit. Yhdistä sininen ja valkoinen vaahto samaan pursotuspussiin vierekkäin ja pursota tähtityllalla kakun yläreuna. 

1329042929_img-d41d8cd98f00b204e9800998e