Sain kunnian tehdä entiselle oppilaalleni rippijuhlaan tämän täytekakun. Kakun täytteenä vadelmamoussea. Kakkuun toivottiin sinistä pintaa ja rippikoristetta. Koristeeseen otin mallia TaikinaTaivaan upeista rippikoristeista. Koristeessa mukana jalkapallo, sillä muistan tämän aina iloisen ja reippaan pojan erityisesti lahjakkaana jalkapallonpelaajana. Paljon onnea!
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria
Vadelmamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk ranskankermaa
1 prk rahkaa
2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 dl Valion vadelmasosetta
Kakun päälle
2 prk Flora Vispiä
½ dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjasose. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.
Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Kaada puolet vadelmamoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Vaahdota kerma ja lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun reunoille ja päälle. Laita kaulittu ja kuvioitu marsipaani kakun päälle. Pursota reunat. Koristele.
Kommentit