Essin ja Ainon syntymäpäiville tein myös lohivoileipäkakun. Kakku on 35 hlölle ja täytteeksi käytin sekä kylmäsavu- että lämminsavulohta.

1286548865_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1 pkt Laivurin vaaleat vaakaviipaleet -leipää

1 pkt Laivurin tummat vaakaviipaleet -leipää


Täyte

600 g kylmäsavulohta

3 pkt ruohosipulituorejuustoa (600 g)

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (200 g)

3 prk ranskankermaa (6 dl)

3 rkl sitruunamehua

½ tl valkopippuria

1 tl sitruunapippuria

1 tl tilliä

600 g lämminsavulohta

Kostutus

1½ dl sitruunavettä

Kakun päälle

2  prk ruohosipulituorejuustoa (400 g)

1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200 g)

1 prk ranskankermaa (2 dl)

Koristelu

katkarapuja

herneenversoja

viinisuolaheinää

kurkkua

carambolaa


Valmista täyte. Vaahdota tuorejuustot ja ranskankerma kuohkeaksi noin 5 minuuttia. Hienonna kylmäsavulohi ja sekoita vaahdon joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele tarjottimelle ensin 3½ vaaleaa leipäpalaa. Kostuta sitruunamehulla. Kaada leipien päälle 1/3 lohitäytteestä. Ripottele päälle lämminsavulohta. Lado päälle tummat leipäviipaleet ja kostuta ja levitä 1/3 lohitäytteestä. Tee samoin vielä kolmas kerros. Pinnalle vaaleat leipäviipaleet, jotka kostutetaan. Laita kelmu vuoan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutusta varten vaahdota tuorejuustot ja ranskankerma noin 5 minuutin ajan. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.