Essin ja Ainon syntymäpäiville tein myös lohivoileipäkakun. Kakku on 35 hlölle ja täytteeksi käytin sekä kylmäsavu- että lämminsavulohta.
1 pkt Laivurin vaaleat vaakaviipaleet -leipää
1 pkt Laivurin tummat vaakaviipaleet -leipää
Täyte
600 g kylmäsavulohta
3 pkt ruohosipulituorejuustoa (600 g)
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (200 g)
3 prk ranskankermaa (6 dl)
3 rkl sitruunamehua
½ tl valkopippuria
1 tl sitruunapippuria
1 tl tilliä
600 g lämminsavulohta
Kostutus
1½ dl sitruunavettä
Kakun päälle
2 prk ruohosipulituorejuustoa (400 g)
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200 g)
1 prk ranskankermaa (2 dl)
Koristelu
katkarapuja
herneenversoja
viinisuolaheinää
kurkkua
carambolaa
Valmista täyte. Vaahdota tuorejuustot ja ranskankerma kuohkeaksi noin 5 minuuttia. Hienonna kylmäsavulohi ja sekoita vaahdon joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi.
Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele tarjottimelle ensin 3½ vaaleaa leipäpalaa. Kostuta sitruunamehulla. Kaada leipien päälle 1/3 lohitäytteestä. Ripottele päälle lämminsavulohta. Lado päälle tummat leipäviipaleet ja kostuta ja levitä 1/3 lohitäytteestä. Tee samoin vielä kolmas kerros. Pinnalle vaaleat leipäviipaleet, jotka kostutetaan. Laita kelmu vuoan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuorrutusta varten vaahdota tuorejuustot ja ranskankerma noin 5 minuutin ajan. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.
Kommentit