Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte
6 liivatetta
1 prk Flora Vispiä
1 prk rahkaa
300 g mustikoita
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 prk mustikka-Pilttiä
Pursotukset
1,5 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
Kostutus
1,5 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 30 minuuttia. Halkaise kakku kolmeen osaan ja kostuta palat vanilliinimaidolla.
Valmista täyte. Sulata mustikat ja soseuta sauvasekoittimella. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon rahka ja sokerit sekä mustikkasurvos. Liuota liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja kaada mustikkavaahdon joukkoon.
Kokoa kakku reunavuoan sisään. Levitä pohjan päälle 1 prk mustikkapilttiä ja kaada päälle puolet moussesta. Täytä toinen väli samoin. Anna hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa. Kauli vaaleanpunaisesta marsipaanista kakun kokoinen pyöreä levy. Vedä siihen ruutukuvio viivainta apuna käyttäen. Suihkauta pintaan helmiäissprayta. Siirrä levy kakun päälle. Koristele marsipaanikukilla. Purota reunoille kermavaahtoa.
Kommentit