Sankarin tuntien voisi luulla, että juhlitaan vasta 35-vuotissyntymäpäiviä... Mansikkakakkua kuitenkin juhliin toivottiin, tällä kertaa täyte ilman liivatetta Kinuskikissan ohjeella. Paljon onnea!

1272812874_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1272812897_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

 5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

 1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus 

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

 

Kakun väliin myös

1 dl Lemon curdia


Mansikkamousse

2 prk Mansikka-kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

4 dl soseutettua mansikkaa

1 dl vanilliinikreemijauhetta

½ dl sokeria


Kakun pinnalle

2 dl Flora Vispiä

½ dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

tuoreita mansikoita

marsipaaniruusuja


aahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Vaahdota mansikkakerma. Lisää joukkoon tuorejuusto, vanilliinikreemijauhe, sokerit ja mansikkasose. Sekoita tasaiseksi.

Levitä alimman kakkupohjan pinnalle ½ dl lemoncurdia. Kaada päälle puolet mansikkamoussesta. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Anna täytteen jähmettyä yön yli jääkaapissa.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ohut kerros. Viipaloi mansikat. Laita marsipaaniruusut kakun keskelle. Asettele viipaloidut mansikat kakun pinnalle. Pursota ensin korinpohjatyllalla kakun reunaan parin sentin välein pystyraidat. Pursota välit lehtityllalla. Pursota lopuksi kakun yläreuna 14mm tähtityllalla.

1272812921_img-d41d8cd98f00b204e9800998e