Tämän kakun tein syntymäpäiville. Koristelun suhteen sain vapaat kädet, joten tein lähestyvän joulun tunnelmaa punaisilla joulutähdillä. Kukat ja lehdet ovat marsipaania.
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria
Mansikkamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk ranskankermaa
1 prk rahkaa
2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
300 g mansikoita
Kakun päälle
2 prk Flora Vispiä
½ dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat kaakaojuomalla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.
Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Kaada puolet mansikkamoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat lehtityllalla. Pursota kakun päälliosa ruusutyllalla ja kakun yläreuna 14mm tähtityllalla. Lisää kakun päälle koristeet.
Kommentit