Tämän kakun tein syntymäpäiville. Koristelun suhteen sain vapaat kädet, joten tein lähestyvän joulun tunnelmaa punaisilla joulutähdillä. Kukat ja lehdet ovat marsipaania.

1261298645_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1261298669_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria


Mansikkamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk ranskankermaa

1 prk rahkaa

2 dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

300 g mansikoita


Kakun päälle

2 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat kaakaojuomalla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Kaada puolet mansikkamoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat lehtityllalla. Pursota kakun päälliosa ruusutyllalla ja kakun yläreuna 14mm tähtityllalla. Lisää kakun päälle koristeet.

1261298694_img-d41d8cd98f00b204e9800998e