Ohje löytyi Apu-lehdestä lokakuussa 2007. Ohje on alunperin kirjasta Suklaaherkut: Joanna Farrow. Olen tehnyt kakkua useasti ja aina on joku syöjistä pyytänyt reseptiä mukaansa.Tämä on herkkua! Kuva ei tee oikeutta kakulle...

1248026402_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1248026543_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

250 g tummaa suklaata

175 g voita

4 dl sokeria

4 kananmunaa

1,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

1 dl kaakaojauhetta

100 g jauhettua mantelia


Kakun väliin

1 prk Flora Vispiä


Päälle

150 g tummaa suklaata

1 pkt (250 g) mascarpone-juustoa


Vuoraa pyöreän kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele rasvalla paperin pinta sekä reunat. Sulata 250 g suklaata kulhossa miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää sekaan munat yksitellen koko ajan seosta vaahdottaen. Nostele joukkoon suklaasula tasaiseksi seokseksi. Siivilöi sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja nostele taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 160-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kakun tulisi olla tikulla kokeiltaessa keskeltä vielä hiukan tahmeaa. Anna jäähtyä vuoassa. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.

Vaahdota kerma ja kokoa kakku laittamalla vaahtoa täytteeksi kerrosten väliin.

Sulata kuorrutusta varten paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa ja lisää se notkistettuun juustoon sähkövatkaajalla sekoittaen. Levitä seos kakun pinnalle ja koristele esimerkiksi rouhitulla suklaalla.