Tämä suklainen mansikkakakku lähti työkaverin pojan 5v syntymäpäiville. Poika itse toivoi kakkua, jossa on mansikoita ja suklaata. Tähän kakkuun käytin Fazerin sinistä... Mikä oli SUURI VIRHE! Eli tästä tuli todellinen epäonnistuminen.
Kaikki näytti hyvältä vielä aamulla, kun näytti, että kakku oli hienosti hyytynyt. Valmistin päälle suklaakuorrutteen Flora Vispistä ja Fazerin sinisestä ja kaadoin kakun pinnalle. Mutta sepä ei kovettunutkaan jääkaapissa, vaikka oli siellä 5 tuntia. Kakun toimitusaika lähestyi ja itku meinasi päästä... Reunoille pursotin mokkapalakuorrutetta, jonka olin vatkannut kuohkeaksi. Kuvittelin sillä korjaavani kuorrutteen surkeuden. Mutta pursotukset valuivat reunalta alas ennen kuin kakku oli juhlapaikalla.
Jatkossa pitäydyn taloussuklaassa, vaikka se maultaan ei olekaan minun makuuni. Anteeksi ja onnea Aatu!

1865045.jpg

Pohjat
12 munaa
6 dl sokeria
6 dl gluteenitonta jauhoseosta
6 rkl kaakaojauhetta
5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina kolmelle uunipellille, joilla leivinpaperi. Paista yksi pohja kerrallaan 225 asteisessa uunissa 8 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Väliin
1 l mansikoita

Pohjien kostutus
1,5 dl maitoa

Suklaamousse
2 prk Flora Vanillaa
300 g Fazerin sinistä
4 rkl sokeria

Vatkaa Vispi vaahdoksi. Sulata suklaapalat vesihauteessa tai mikrossa ja lisää sula suklaa vaahtoon. Viipaloi alimmalle pohjalevylle puolet mansikoista ja kaada suklaamousse päälle. Paina päälle toinen maidolla kostutettu pohjalevy.

Mansikkamousse
500 g mansikoita
3 prk mansikkakermaa
1 prk maitorahkaa
1,5 dl vaniljakreemijauhetta

Soseuta mansikat. Vaahdota mansikkakerma. Sekoita vaahdon joukkoon mansikkasose, rahka ja vaniljakreemijauhe. Viipaloi toisen pohjalevyn päälle loput mansikoista ja kaada niiden päälle mansikkamousse. Laita päälle vielä kolmas kakkulevy ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Tämän kakun kokosin pyöreään säädettävään reunavuokaan. Kakusta tulee tosi suuri tällä ohjeella!

Kakun pinnalle
2 dl Flora Vispiä
200 g Fazerin sinistä
2 rkl voita

Kuumenna Vispi kiehuvan kuumaksi. Älä kuitenkaan keitä! Sekoita joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle.

Kakun reunoille
150 g margariinia
12 dl tomusokeria
2 dl kahvia
6 rkl kaakaojauhetta.

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon muut aineet. Jaita kuorrute jääkaappiin jäähtymään ja vatkaa jäähtyneenä vaahdoksi. Levitä kakun reunoille ja pursota yläreunaan ruusukkeita. Koristele kakku marsipaanihahmoilla ja-kukilla.