Kakun ohje on Sirpa Talkan Tee hyvä kakku -kirjasta. Kakussa maistui ihanasti kaneli!

1289842816_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kanelimarenkipohjat

6 munanvalkuaista

ripaus suolaa

4 dl tomusokeria

2 tl maissitärkkelysjauhoja

2 tl kanelia

1 tl valkoviinietikkaa


Täyte

2 prk Flora Vispiä

150 g suklaata

3 tlk ruusunmarjasosetta


Päälle

kinuskikastiketta


Valmista marenkipohjat. Vatkaa kulhossa huoneenlämpöiset valkuaiset ja suola. Lisää vähitellen sokeri ja jatka vatkaamista. Kun vaahto on napakkaa, lisää maissitärkkelys, kaneli ja viinietikka. Laita leivinpaperi 3 uunipellille. Levitä valkuaisvaahtoa halkaisijaltaan 24cm muotoiseksi ympyräksi kolmelle uunipellille. Kypsennä marenkipohjia 150 asteessa kiertoilmalla 5 minuuttia. Laske lämpötila 80 asteeseen ja jatka kypsentämistä 1½ tuntia.

Vaahdota kerma. Rouhi suklaa. Kokoa kakku panemalla marenkilevyn päälle kermavaahtoa, suklaarouhetta ja ruusunmarjasosetta. Nosta päälle uusi marenkilevy ja täytä se samalla tavoin. Tee samoin vielä kolmannelle marenkilevylle. Ripottele kakun pinnalle suklaarouhetta ja valuta kinuskikastiketta.