4- vuotta täyttävän pojan syntymäpäiville tein juhlien teeman mukaisesti Kapteeni Koukku -kakun sapeleineen. Kakun välissä itse  keittämääni raparperihilloa ja mansikkamoussea. Kakkukuva on maalattu marsipaanille vedellä laimennetuilla pastaväreillä. Onnea Otsolle!

1273306283_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1273306307_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

Kostutus

 3 dl maitoa

  1 rkl vanilliinisokeria

 

 

Kakun väliin myös

3 dl raparperihilloa

 

Mansikkamousse

12 liivatelehteä

2 prk Flora Vispiä

2 prk ranskankermaa

2 prk maustamatonta tuorejuustoa

4 dl sokeria

4 tl vanilliinisokeria

500 g mansikoita

 

Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

1/2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

 

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita munavaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla.

Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen. Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle puolet raparperihillosta ja mansikkamoussesta. Paina keskimmäinen pohjalevy päälle ja täytä toinen väli samoin. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

 Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Siirrä maalattu kakkukuva kakun päälle. Pursota reunat.