Etsin netistä reseptiä valkosuklaakekseille, joita saa Subwaysta jälkiruoaksi. Löysin Pastanjauhantaa -blogista ohjeen, jota hieman muokkasin. Tällä ohjeella tein 36 reilunkokoista keksiä. Erittäin hyviä!

1286548107_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

225 g pehmeää voita

2 dl sokeria

2 dl fariinisokeria

1 rkl vanilliinisokeria

2 munaa

5½ dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 tl soodaa

2½ dl rouhittuja macadamiapähkinöitä ( 150 g )

4-5 dl valkosuklaata rouhittuna ( 400 g )


Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt voi, sokeri, fariinisokeri ja vanilliinisokeri. Lisää kakanmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Rouhi pähkinät ja valkosuklaa karkeaksi rouheeksi. Lisää ne taikinaan.

Ota ruokalusikalla taikinasta kekoja leivinpaperille. Laitoin yhdelle pellille 9 kekoa ja painoin niitä hieman litteämmiksi. Paista 190 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti!