Tein viikonloppuna myös 4 voileipäkakkua. Nämä kaksi kinkkuakakkua menivät rippijuhliin. Alla olevalla ohjeella tulee kaksi 20 hlön kakkua.
Lisäksi tein ristiäisiin kasvisvoileipäkakun (Kinuskikissan ohje) ja lohivoileipäkakun (ohje).
3 pkt Fazerin Laivuri vaakaviipaloitua leipää
Täyte 1: Kinkkutäyte
600 gpalvikinkkua
4 dl sinappi-kurkkusalaattia
3 prk ranskankermaa
500 g ruohosipulituorejuustoa
Täyte 2: 2 prk Italiansalaattia
Kostutus
3 dl maitoa
Kuorrutus
3 prk ruohosipulituorejuustoa (a´200g)
2 prk ranskankermaa
Koristelu
1 ruukku tammenlehväsalaattia
1 ruukku herneenversoja
100 g ohuita kinkkusiivuja
100 g ohuita meetwurstisiivuja
kirsikkatomaatteja
Valmista kinkkutäyte. Hienonna palvikinkku ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon ruohosipulituorejuusto, ranskankerma ja sinappikurkkusalaatti.
Leikkaa leivistä reunat pois ja laita 2 pitkää viipaletta vierekkäin tarjoilualustalle.
Kostuta alin leipäkerros ja levitä päälle kinkkutäytettä. Lado taas kerros leipiä ja levitä toiseen väliin Italiansalaattia. Kolmanteen väliin tulee taas kinkkutäytettä. Lado vielä päälle yksi leipäkerros. Kiedo kakun päälle kelmu ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vatkaa ranskankermat ja tuorejuustot vaahdoksi 5 minuuttia. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele.
Kommentit