Tiistai-illan omenapiirakkaa, koska olin syönyt edellisen...

1252473229_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

200 g margariinia

2 dl sokeria

2 munaa

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta


Täyte

5-6 omenaa

1 dl sokeria

1 tl kanelia


Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta 2/3 ja painele se irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita loput taikinasta jääkaappiin odottamaan.

Kuori ja viipaloi omenat. Laita pohjan päälle kerroksittain omenalohkoja ja kaneli-sokeriseosta. Ota taikina jääkaapista ja kauli pyöreäksi levyksi. Nosta kansi omenoiden päälle. Nipistä reunat hyvin kiinni. Paista 200 asteessa 35 minuuttia.