Sain ihanalta työkaveriltani 2 kiloa raparperejä, ja nyt sitten tulee tehtyä useampi raparperipiirakka sekä kotiin että töihin. Tähän ohjeeseen tulee 3 keltuaista, joten samalla kannattaa tehdä valkuaisista marenkeja!

1242736014_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

150 g margariinia

1  muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1,5 dl sokeria


Täyte

4 raparperin vartta

1 prk Mascarponejuustoa

3 keltuaista

1 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

 

Valmista murotaikina. Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Paloittele raparperit ja ripottele ne pohjataikinan päälle. Ripottele raparpien päälle 1/2 dl sokeria. Sekoita Mascarponejuusto, keltuaiset, vanilliinisokeri ja 1/2 dl sokeria keskenään ja kaada raparperien päälle. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti.