Sain ihanalta työkaveriltani 2 kiloa raparperejä, ja nyt sitten tulee tehtyä useampi raparperipiirakka sekä kotiin että töihin. Tähän ohjeeseen tulee 3 keltuaista, joten samalla kannattaa tehdä valkuaisista marenkeja!
4 raparperin vartta
1 prk Mascarponejuustoa
3 keltuaista
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Valmista murotaikina. Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Paloittele raparperit ja ripottele ne pohjataikinan päälle. Ripottele raparpien päälle 1/2 dl sokeria. Sekoita Mascarponejuusto, keltuaiset, vanilliinisokeri ja 1/2 dl sokeria keskenään ja kaada raparperien päälle. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti.
Kommentit