Tällaista porkkanakakkua nautittiin meidän opehuoneessa perjantaina. Koska se oli niin hyvää, päätin tehdä samanlaista sunnuntain kahvipöytään. Ohje on Valiolta,
5 dl Hyla-vispikermapurkista.

2012806.jpg

Pohja
200 g voita
2,5 dl sokeria
3 dl porkkanaraastetta
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl kanelia

Kostutus
1 dl omenamehua (kostutin ananasmehulla)

Täyte ja kuorrutus
200 g Appelsiini-tuorejuustoa
2/3 dl sokeria (laitoin tomusokeria)
1 tl vanilliinisokeria
2 tl sotruunamehua
2 dl kermaa

Sulata voi ja sekoita siihen sokeri. Lisää porkkanaraaste. Vatkaa munat yksitellen taikinaan. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään. Lisää joukkoon kermavaahto. Halkaise kakku kahteen osaan ja kostuta mehulla. Levitä vajaa puolet täytteestä kakun väliin. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille. Koristele ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Minä vedin koristeraapalla kakun pintaan raitoja, ripottelin pinnalle mantelirouhetta ja tein marsipaanista porkkanoita. Porkkanan "lehdet" on tehty silikonimuotilla.

2012817.jpg