Ohje tähän kakkuun löytyi uuden Iloleipureiden sydänvuoan pakkauksesta. Vaihdoin alkuperäisen ohjeen puolukat vadelmiin, koska niitä on nyt paljon.

1249330487_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

200 g voita

2,5 dl sokeria

3 munaa

4 dl vadelmia

1 prk kermaviiliä

5 dl vehnäjauhoja

2 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta


Kinuski

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

1 rkl voita


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat taikinaan yksitellen vatkaten. Sekoita kermaviili ja vadelmat taikinan joukkoon. Sekoita leivinjauhe ja vanilliinisokeri jauhoihin ja sekoita taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 1 tunti. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.

Valmista kinuski. Kaada kerma ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja anna kuplia hiljaisella lämmöllä 15 minuuttia. Lisää voi. Kaada jäähtynyt kinuski kakun päälle.