Tein kaksi mansikkaista kakkua rippijuhliin. Koristeena vaaleanpunaisia sokerikuorrutteesta muotoiltuja ruusuja. Toiveena oli, että täytteenä olisi mansikkamoussea ja valkosuklaamoussea. Lisäksi väliin viipaloin tuoreita mansikoita. Kakkujen lisäksi tein juhliin 200 vaniljaista- ja 200 mansikanmakuista marenkia.

1248631182_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1248631232_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1248631282_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1248631354_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

6 munaa

2 dl sokeria

1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl spritea


Kakun väliin

½ litraa tuoreita mansikoita


Mansikkamousse

3 liivatelehteä

½ prk Flora Vispiä

1 dl ranskankermaa

½ prk maitorahkaa

1 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

150 g tuoreita mansikoita soseutettuna


Valkosuklaamousse

2 munaa

0,5 dl sokeria

1 prk Flora Vispiä

200 g valkosuklaata

5 liivatelehteä

 

Pursotuksiin

3 prk Flora Vispiä

1 prk maitorahkaa

sokeria


Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat spritella.

Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Viipaloi tuoreet mansikat moussea varten toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää mansikkasoseen joukkoon ranskankerma, rahka ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen mansikkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Viipaloi puolet mansikoista alimman kakkupohjan päälle. Kaada mansikkatäyte pohjan päälle runavuoan sisään. Paina keskimmäinen kakkulevy sen päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin hyytymään.

Valmista sillä aikaa valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Kaada valkosuklaamousse kakkuvuokaan ja paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri ja maitorahka. Pursota kakun päälle ja reunoille. Koristele tuoreilla, viipaloiduilla mansikoilla ja sokerikuorrutteesta tehdyillä ruusuilla.

1248631311_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1248632132_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1248632155_img-d41d8cd98f00b204e9800998e