Tein kaksi mansikkaista kakkua rippijuhliin. Koristeena vaaleanpunaisia sokerikuorrutteesta muotoiltuja ruusuja. Toiveena oli, että täytteenä olisi mansikkamoussea ja valkosuklaamoussea. Lisäksi väliin viipaloin tuoreita mansikoita. Kakkujen lisäksi tein juhliin 200 vaniljaista- ja 200 mansikanmakuista marenkia.
Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl spritea
Kakun väliin
½ litraa tuoreita mansikoita
Mansikkamousse
3 liivatelehteä
½ prk Flora Vispiä
1 dl ranskankermaa
½ prk maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
150 g tuoreita mansikoita soseutettuna
Valkosuklaamousse
2 munaa
0,5 dl sokeria
1 prk Flora Vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
Pursotuksiin
3 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
sokeria
Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat spritella.
Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Viipaloi tuoreet mansikat moussea varten toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää mansikkasoseen joukkoon ranskankerma, rahka ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen mansikkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Viipaloi puolet mansikoista alimman kakkupohjan päälle. Kaada mansikkatäyte pohjan päälle runavuoan sisään. Paina keskimmäinen kakkulevy sen päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
Valmista sillä aikaa valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Kaada valkosuklaamousse kakkuvuokaan ja paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri ja maitorahka. Pursota kakun päälle ja reunoille. Koristele tuoreilla, viipaloiduilla mansikoilla ja sokerikuorrutteesta tehdyillä ruusuilla.
Kommentit