Tämä kakku meni myös mummini siskon muistotilaisuuteen.

1967843.jpg

1972209.jpg

Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte
4 prk Kuningatar-Pilttiä
1 prk Flora Vispiä
1 prk Creme Fraiche
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2oo g vadelmia
200 g mustikoita
250 g valkosuklaata
7 liivatelehteä

Kostutus
2 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria

Voikreemi
150 g margariinia
1/2 tl vanilliinisokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Pinnalle
250 g valkoista marsipaania
marsipaanikukkia

Pursotukset
2 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
3 rkl sokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Halkaise kakku jäähtyneenä kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vatkaa Vispi vaahdoksi. Vatkaa Vispin joukkoon myös Creme Fraiche ja tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa; lämmitä ensin 30 sekuntia, sekoita ja lämmitä vielä 15 sekuntia. Sekoita tasaiseksi. Sulata pakastemustikat ja -vadelmat mikrossa. Soseuta marjat sauvasekoittimella. Lisää vaahdon joukkoon sulatettu valkosuklaa ja marjasose. Liuota liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada kuningatarmoussen joukkoon.

Kokoa kakku reunavuoan sisään. Laita pohjalle kostutettu kakkulevy. Levitä pohjan päälle 2 prk Kuningatar-Pilttiä ja puolet moussesta. Täytä toinen väli samoin. Paina kostutettu kakkulevy päälle ja laita kakku jääkaappiin yön yli.

Valmista voikreemi.
Vatkaa margariini notkeaksi. Lisää vanilliinisokeri. Sekoita sähkövatkaimella joukkoon tomusokeri vähin erin. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Levitä se kakun päälle kuumaan veteen kostutetulla metallilastalla. Kauli marsipaani pyöreäksi levyksi. Laita voikreemin päälle.

Vatkaa pursotuksia varten Vispit vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka sekä sokeria. Levitä vaahtoa kakun reunoille lastalla. Pursota kakun reunat. Koristele kakun päällinen marsipaanikukilla. Kallat tein Kaurislapsen ohjeella marsipaanista.

1968141.jpg

Tässä kakut tarjolla. Isäni ottama kuva.