Kummipoikani toivoi 5-vuotissynttäreilleen sinistä hämähäkkikakkua. Hämähäkinseitti on Fazerin sinistä ja hämähäkki muovia. Pojan oikea syntymäpäivä on jouluaattona, mutta vietimme synttäreitä jo eilen.





Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria

Kakun väliin
1/2 prk mustikkahilloa
200 g mustikoita

Valkosuklaamousse
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Kakun päälle
1 prk Flora Vispiä
300 g sinistä marsipaania
300 g valkoista marsipaania
100 g suklaata

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita munavaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperilla vuorattuun ja / tai voideltuun  kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Sekoita mustikat mustikkahillon sekaan. Levitä puolet hillosta kakun alempaan väliin ja kaada puolet valkosuklaamoussesta sen päälle. Täytä toinen väli samoin. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Vaahdota Vispi. Kuorruta sillä kakku. Vaivaa valkoinen ja sininen marsipaani sekaisin ja kauli pyöreäksi levyksi. Nosta kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita pinta kämmenellä ja leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Sulata suklaa mikrossa ensin 30 sekuntia ja sitten 10 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita välillä. Kaada sula suklaa pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreä tylla. Pursota kakun päälle seitti. Laita kakun päälle vielä hämähäkki.