Suklaista kakkua, jossa Helinäkeiju ja kukkia. Koristeet sokerimassaa.
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria
Suklaamousse
2 prk Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g taloussuklaata
Pursotukset
2 prk Flora Vispiä
3 rkl kaakaojauhetta
½ dl sokeria
Kakun pinnalle suklaakuorrute
3/4 dl kermaa
100 g taloussuklaata
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.
Sulata suklaa mikrossa 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Vaahdota vispit ja lisää joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja täytä kakku suklaavaahdolla. Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Kuumenna kerma kattilassa, älä anna kiehua. Sulata suklaa mikrossa 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Kun suklaa on sulanut, sekoita se kuuman kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakun päälle. Laita kakku kylmään. Vaahdota Vispit ja kaakaojauhe. Pursota kakun reunat. Koristele
Kommentit