Ystäviä tuli kylään ja tällä herkuteltiin. Samalla oli hyvä syy kokeilla erilaista purstotusta. Kakun välissä on Marien omenarahkakakun täyte. Kakku on samankaltainen aiempien kanssa. Yritän käyttää loppuun nuo siskon kakkuun tekemäni marsipaanikukat... Niitä jäi vieläkin.

1938032.jpg

Pohja
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Kostutus
1 dl ananasmehua

Täyte
2 prk Valion omena-kaneli maitorahkaa
1 prk Flora Vispiä
1 omena raastettuna
2 rkl sitruunamehua
1 tl vanilliinisokeria
1/2 dl ananasmehua
4 liivatetta

Väliin lisäksi
omenahilloa

Kinuskikuorrutus
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl voita

Pursotuksiin
2 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
sokeria

Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Vispi. Raasta omena ja kaada raasteen päälle sitruunamehu. Lisää vaahdon joukkoon omenaraaste, omena-kanelirahka ja vanilliinisokeri. Kuumenna ananasmehu kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet mehun joukkoon. Kaada täytteen sekaan.

Kokoa kakku reunavuoan sisään. Kostuta pohjalevyt ananasmehulla. Levitä kakkupohjalle omenahilloa ja puolet täytteestä. Täytä toinen väli samoin. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Valmista kinuski. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä 20 minuuttia. Kaada kylmän kakun päälle ja laita vielä jääkaappiin.

Koristele reunat pursotuksin ja marsipaanikukin. Minä suihkaisin kinuskin pintaan vielä kullanväristä elintarvikesprayta.

1938027.jpg

1940029.jpg