Tein tämän sunnuntain kahvipöytään ja samalla juhlistamaan kummitytön huomista 1½ -vuotissynttäriä. Kakun reunoilla olevat mansikanmakuiset keksirullat löysin Citymarketista.

1248631122_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Kostutus

1 dl spritea


Kakun väliin

3 dl tuoreita mansikoita


Mansikkamousse

6liivatelehteä

1prk Flora Vispiä

2dl ranskankermaa

1prk maitorahkaa

2dl sokeria

2tl vanilliinisokeria

200 g tuoreita mansikoita soseutettuna


Valkosuklaamousse

2 munaa

0,5 dl sokeria

1 prk Flora Vispiä

200 g valkosuklaata

5 liivatelehteä


Kakun reunoille

1 dl Flora Vispiä vaahdotettuna

1 prk keksejä (Papadopoulos Caprice Strawberry)

 

Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohjasta reunavuoan kokoinen pala ja laita se reunavuoan sisään lautasen päälle.

Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Viipaloi tuoreet mansikat moussea varten toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää mansikkasoseen joukkoon ranskankerma, rahka ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen mansikkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Viipaloi 3 dl mansikoita kakkupohjan päälle. Kaada mansikkatäyte pohjan päälle runavuoan sisään ja laita hetkeksi jääkaappiin hyytymään.

Valmista sillä aikaa valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Kaada valkosuklaamousse kakkuvuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sivele kakun reunaan kermavaahtoa ja paina siihen puolitetut keksit vieriviereen. Sido kakun ympärille koristeeksi nauha. Poista nauha ennen kakun leikkaamista. halkaise mansikat ja lado kakun pinnalle.

1248637342_img-d41d8cd98f00b204e9800998e