Tämä ohje on peräisin Kati Napalta. Tein pieniä muutoksia.

1865140.jpg

Taikina 1
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
3 tl vanilliinisokeria
250 g pullomargariinia

Taikina 2
1/2 taikinasta 1
1 muna
2 dl piimää

Täyte
5 kotimaista omenaa
1 tlk maitorahkaa
1 tlk sitruunanmakuista rahkaa
1 dl sokeria
2 munaa
2 tl vanilliinisokeria

Valmista ensin täyte. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat ja viipaloi ne. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon muut täytteen aineet.

Sekoita taikinan 1 kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toisen osan joukkoon muna ja piimä ja levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

Levitä päälle rahkaseos, sen päälle omaneviipaleet ja ripottele pinnalle lopuksi murumainen taikina 1.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30 minuuttia.