Tämä kakku meni myös kastejuhlaan. Ohje on Kermaruusun blogista.

 

1320093246_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

300 g Digestivekeksejä

100 g margariinia

 

Keksipohjan päälle

1 dl passionhilloa

 

Täyte

12 liivatelehteä

2 prk Flora Vispiä

2 prk Mascarponejuustoa

2 dl sokeria

3 dl passionpyreetä

 

Pinnalle

2 liivatelehteä

2 dl passionpyreetä

 

Hienonna keksit ja lisää murujen joukkoon sulatettu rasva. Painele seos halkaisijaltaan 26 cm reunavuoan sisään. Laita pohja jääkaappiin.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispit ja lisää vaahdon joukkoon Mascarponejuustot ja sokeri sekä passionpyre. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata kuumaan veteen pehmenneet liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi ja kaada vaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan samalla seoittaen.

Levitä keksipohjalle passionhillo. Kaada vuokaan myöss passionmousse. Laita jääkaappiin hyytymään, mielellään yön yli.

Laita kiillettä varten 2 liivatelehteä pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 1 dl passionpyreetä kiehuvaksi ja sulataa siihen pehmenneet liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon loppu pyre. Kaada varovasti hyytyneen kakun pinnalle. Laita kakku vielä jääkaappiin pariksi tunniksi.