Aino sai synttäreilleen toivomansa Hello Kitty -kakun. Sankari oli myös pukeutunut teeman mukaan. Onnea synttärisankarille!
Pohja
8 munaa
3 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria
Mustikkamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
2 dl ranskankermaa
1 prk rahkaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
300 g mustikoita
Vadelmamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
2 dl ranskankermaa
1 prk rahkaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
300 g vadelmia
Pursotukset
3 prk Flora Vispiä
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
pari tippaa pinkkiä pastaväriä
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.
Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mustikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.
Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata vadelmat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen. Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle mustikkamousse. paina keskimmäinen pohjalevy päälle ja kaada sen päälle vadelmamousse. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vaahdota kerma. Lisää pastaväri ja sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat. Koristele marsipaanikukilla ja -kuvalla.
Kommentit