Tällä kertaa herkkukakustani jouluinen versio. Ohje on Maku-lehdestä vuodelta 2010.

1321887427_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

125 g voita

1 dl sokeria

2 keltuaista

1½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl kanelia

½ tl inkivääriä

1 dl maitoa

 

Marenki

2 valkuaista

1½ dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

½ tl kanelia

 

Puolukkatäyte

1 prk Flora Vispiä

250 g rahkaa

2 dl puolukkahilloa

50 g piparkakkuja murusteltuna

 

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellin päälle.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Levitä marenkiseos taikinapohjalle. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista täyte. Vaahdota Vispi. Lisää joukkoon rakha, puolukkahillo ja piparkakkumurut. Leikkaa kakkulevy kahtia ja levitä täytee toisen kakkulevyn päälle. Nosta päälle toinen kaakkulevy ja leikkaa leivospaloiksi.

Voit paistaa kakun myös kahden pyöreän reunavuoan sisällä, jos haluat pyöreän kakun.