Tällä kertaa herkkukakustani jouluinen versio. Ohje on Maku-lehdestä vuodelta 2010.
Pohja
125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
½ tl inkivääriä
1 dl maitoa
Marenki
2 valkuaista
1½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
½ tl kanelia
Puolukkatäyte
1 prk Flora Vispiä
250 g rahkaa
2 dl puolukkahilloa
50 g piparkakkuja murusteltuna
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellin päälle.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Levitä marenkiseos taikinapohjalle. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista täyte. Vaahdota Vispi. Lisää joukkoon rakha, puolukkahillo ja piparkakkumurut. Leikkaa kakkulevy kahtia ja levitä täytee toisen kakkulevyn päälle. Nosta päälle toinen kaakkulevy ja leikkaa leivospaloiksi.
Voit paistaa kakun myös kahden pyöreän reunavuoan sisällä, jos haluat pyöreän kakun.
Kommentit