1749211.jpg

Pohja
3 munan valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi joukkoon sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi. Pursota leivinpaperille sopivan kokoisia ympyröitä ja kuivata marenkeja uunissa 90 asteessa 4 tuntia.

Täyte
2,5dl flora vispiä
1,25dl tomusokeria
200g mascarponejuustoa
2tl vaniljajauhetta
6-7dl mansikkaa soseutettuna.
0,75dl mansikkamehua
8 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon mascarpone ja sokerit. Soseuta mansikat ja lisää ne vaahtoon. Sulata liivatelehdet mansikkamehussa.
Kaada liivateseos mansikkavaahdon joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada silikoniseen muffinivuokaan hyytymään yön yli.
Kumoa hyytyneet keot juuri ennen tarjoilua marenkikiekkojen päälle. Tarjoa heti.


1756309.jpg

Hyytelöt tein tällaisella silikonivuoalla (Kuopion Carlssonilta)
Hyvin irtosivat, kun kastoin hetkeksi vuoan kuumaan veteen ennen kumoamista.


Hyytelön voi tehdä myös pyöreään rengasvuokaan. Paista rengasvuoan kokoinen marenkilevy tai käytä valmista marenkipohjaa. Kumoa kakku marenkipohjalle juuri ennen tarjoilua.