Tämän rippijuhliin tilatun kakun välissä on suklaa- ja mangomoussea. Kakun pinta on suklaaganachea. Olen monta kertaa tehnyt suklaalla päällystettyä kakkua, enkä kertaakaan onnistunut. Tällä kertaa tein ganachen Kinuskikissan ohjeella. Pinta näytti täydelliseltä, kun sen illalla kakun päälle levitin. Aamulla, kun otin kakun jääkaapista pursotuksia varten, pinta oli melkoisen epätasainen. Taitaa olla viimeinen suklaapäällysteinen kakku, jonka teen tilauksesta... Koristeeksi haluttiin tummanpunaisia ruusuja, eikä ristiä. En ole koskaan onnistunut värjäämään marsipaania kauniin punaiseksi. Nyt onnistuin ensimmäisen kerran niin, että olin tyytyväinen. Käytin värjäämiseen neljää eri punaisen sävyä, eniten Christmas red -sävyä. Toivottavasti kakku maistui juhlavieraille. Paljon onnea ripillepääsyn johdosta!

1332077632_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1332077659_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

½ dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

 

Kostutus

3 dll Spritea

 

 Suklaamousse

1 levy taloussuklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 prk Flora Vispiä

 

Mangomousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

2 prk maitorahkaa

2 dl sokeria

2 dl soseutettua säilykemangoa

 

Kakun pinnalle

260 g taloussuklaata

2 dl kuohukermaa

3 prk Flora Vispiä

3 rkl kaakaojauhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden munavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja  korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen ( 25 x 35 cm) kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mangot. Vaahdota Vispi. Lisää vaahtoon rahkat, sokeri ja mangosose. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata kuuman veden joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohena nauhana mangomoussen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen.

Valmista suklaamousse. Sulata suklaa mikrossa 3 x 30 sekuntia. Sekoita välillä. Sekoita sulan suklaan joukkoon tuorejuusto. Vaahdota Vispit vaahdoksi. Lisää suklaa-tuorejuustoseos vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Laita alimmainen kakkupohja reunavuoan sisään tarjottimen päälle. Kostuta. Levitä mangomousse kakkupohjan päälle. Paina keskimmäinen kakkupohja vuokaan moussen päälle. Kostuta. Täytä toinen väli suklaamoussella. Paina päälle kostutettu päällimmäinen kakkupohja. Laita kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.

Sulata kuorrutusta varten suklaa mikrossa. Kuumenna kerma kattilassa reilusti kädenlämpöiseksi, älä keitä. Lisää lämpimän kerman sekaan sula suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada kakun pinnalle.

Vaahdota vispit ja kaakaojauhe ja mausta sokerilla. Levitä vaahtoa kakun reunoille ohut kerros. Laita koristeet kakun päälle. Pursota kakun reunat.

1332077601_img-d41d8cd98f00b204e9800998e