Hemmets-lehdestä löysin tämän herkullisen ohjeen hieman erilaisiin toscapaloihin. 

1321887457_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

50 g voita

2 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

3/4 dl kermaa

 

Tosca

75 g voita

1 dl sokeria

2½ rkl hunajaa

½ dl kermaa

½ dl rouhittuja manteleita

½ dl rouhittuja pähkinöitä

 

300 g mantelimassaa

 

Voitele ja jauhota 20x30cm vuoka. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon voisula. Lisää taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 20 minuuttia.

Mittaa kattilaan voi, sokeri, hunaja, kerma, mantelit ja pähkinät. Kuumenna, kunnes seos paksuuntuu. 

Ota pohja uunista. Murustele mantelimassa kakun päälle. Kaada pinnalle toscaseos ja paista vielä 10 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä. Anna jäähtyyä ja leikkaa paloiksi.