Hemmets-lehdestä löysin tämän herkullisen ohjeen hieman erilaisiin toscapaloihin.
Pohja
50 g voita
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
3/4 dl kermaa
Tosca
75 g voita
1 dl sokeria
2½ rkl hunajaa
½ dl kermaa
½ dl rouhittuja manteleita
½ dl rouhittuja pähkinöitä
300 g mantelimassaa
Voitele ja jauhota 20x30cm vuoka. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon voisula. Lisää taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Mittaa kattilaan voi, sokeri, hunaja, kerma, mantelit ja pähkinät. Kuumenna, kunnes seos paksuuntuu.
Ota pohja uunista. Murustele mantelimassa kakun päälle. Kaada pinnalle toscaseos ja paista vielä 10 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä. Anna jäähtyyä ja leikkaa paloiksi.
Kommentit