Tein 70-vuotissyntymäpäiville nämä kaksi täytekakkua. Syntymäpäiväsankari ei välitä liian makeasta, joten kakkujen väliin tein punaherukkamoussea. Kakun pinta on valkoista sokerimassaa johon on painettu pintakuvio kuviomatolla. Ruusut punaista sokerimassaa ja lehdet marsipaania kullanvärisiksi sprayattuna.

Juhliin tein lisäksi kaksi kinkkuvoileipäkakkua tällä ohjeella sekä pellillisen omenapiirakkaa Merjan ohjeella.

1284300178_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1284300154_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1284300132_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

 5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

 1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus 

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

 

Punaherukkamousse

 6 liivatelehteä

 1 prk Flora Vispiä

 1 prk ranskankermaa

 1 prk rahkaa

 2 dl sokeria

 1 rkl vanilliinisokeria

 2 dl soseutettua ja paseerattua punaherukkaa

 

Kakun päälle

 2 prk Flora Vispiä

 ½ dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

 

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata punaherukat ja soseuta ne. Painele punaherukkaseos vielä siivilän läpi. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Kaada puolet punaherukkamoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma ja lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun reunoille ja päälle. Laita maalattu kakkukuva kakun päälle. Pursota reunat. Koristele.