Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria
Kakun väliin
3 dl mustikkahilloa
Mustikkamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
400 g mustikoita
Kakun päälle
2 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
sokeria
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita munavaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun jamkorppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla.
Laita moussea varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat sauvasekoittimella. Vatkaa Vispi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon jogurtti, sokerit ja mustikkasose. Liuota liivatteet kiehuvan kuumaan veteen ja kaada mustikkavaahdon joukkoon. Sekoita hyvin. Levitä täytettä mustikkahillolla sivellyn pohjan päälle kahteen kerrokseen. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele kermapursotuksilla.
Tässä kuvaa vielä mummin kahvipöydästä. Etualalla äitini tekemät liha- ja kalavoileipäkakut.
Kommentit