Nuuskamuikkunen odottelee talven tuloa - muutama lumihiutale leijailee jo maahan. Kuva on maalattu pastaväreillä valkoiselle marsipaanille. Paljon onnea synttärisankarille!

1288032933_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1288032903_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

 5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

 1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus 

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

 

Pätkismousse

2 pss Pätkis mini bites

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 prk Flora Vispiä


Kakun päälle

2 prk Flora Vispiä

½ dl kaakaojauhetta

 ½ dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

 

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Sulata Pätkikset muovikulhossa mikrossa ensin 30 sekuntia, sekoita välillä ja lämmitä vielä 15 sekuntia. Sekoita suklaa tasaiseksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Vaahdota Vispit toisessa kulhossa ja lisää kermavaahdon joukkoon suklaa-tuorejuustoseos.

Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Kaada puolet pätkismoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma ja kaakaojauhe. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun reunoille ja päälle. Nosta maalattu kakkukuva kakun päälle. Pursota tähtityllalla ja lehtityllalla kakun reunat.