Tein 10 vuotta täyttävän seurakunnan juhlaan kolme 35 hlön kakkua. Kakkujen täytteenä toiveen mukaan vadelmahillo ja diplomaattikreemi. Yksi kakuista on gluteeniton. Koristeena vaahtokarkkimassasta kaulittu sydän, jossa reunoilla kultaisia,valkoisia ja sinisiä kukkia.

1294522749_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1294522710_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

Kostutus

3 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria


Kakun väliin

400 g vadeelmahilloa

3 prk Flora Vispiä

3 pss Vanilliinikastikeaineksia

4 dl maitoa

 

Pursotukset

3 prk Flora Vispiä

1/2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

 

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. 

Valmista diplomaattikreemi. Vatkaa vaniljakastikejauhe maidon joukkoon. Vaahdota Vispit. Vatkaa vaniljakiisseli vaahdon joukkoon.

Kostuta alimmainen kakkupohja vanilliinimaidolla ja levitä puolet vadelmahillosta kakkupohjan päälle. Levitä hillon päälle puolet diplomaattikreemistä. Laita päälle keskimmäinen kakkupohja ja täytä toinen väli samoin. Kostuta myös ylimmäinen kakkupohja maidolla ja laita kakun päälle. Anna kakun olla jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat. Koristele.

1294522818_img-d41d8cd98f00b204e9800998e