Suklaakuorrutus oli taas valuvaa ja yritin peitellä sitä heittämällä reunalle minttusuklaaraastetta...
Koristeluidea on Ullan Mansikka-Marja -kakusta. Lehtien mallina käytin hevoskastanjan lehtiä.
Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtyneenä kolmeen osaan.
Täyte
250 g tuoreita mansikoita
1/2 dl Mariannerouhetta
Mansikkamousse
1,5 prk mansikkakermaa
250 g pakastemansikoita
1/2 prk rahkaa
1 dl vaniljakreemijauhetta
Kostutus
1,5 dl mansikkamehua
Kokoa kakku säädettävään reunavuokaan tai irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Viipaloi puolet mansikoista pohjan päälle. Ripottele mansikoille Marianneroude. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja lisää muut moussen ainekset. Kaada puolet vaahdosta ensimmäiseen väliin. Paina päälle toinen kakkupohja ja täytä toinen väli samoin kuin ensimmäinen. Laita lopuksi päällimmäiseksi kostutettu kakkulevy. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Suklaakuorrute
2 dl kermaa
300 g suklaata
Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää sen sekaan paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja mausta minttuaromilla. Kaada vuokaan kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Koristele marsipaanikukilla ja-lehdillä sekä suklaarouheella.
Kommentit