Tämän kakun kanssa juhlimme Mamman synttäreitä. Kakun päällä olevat krysanteemit on tehty silikonimuotilla, jonka olen tilannut Decorate the Cake -nettikaupasta.
Suklaakuorrutus oli taas valuvaa ja yritin peitellä sitä heittämällä reunalle minttusuklaaraastetta...
Koristeluidea on Ullan Mansikka-Marja -kakusta. Lehtien mallina käytin hevoskastanjan lehtiä.

1871050.jpg

1871065.jpg

Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtyneenä kolmeen osaan.

Täyte
250 g tuoreita mansikoita
1/2 dl Mariannerouhetta

Mansikkamousse
1,5 prk mansikkakermaa
250 g pakastemansikoita
1/2 prk rahkaa
1 dl vaniljakreemijauhetta

Kostutus
1,5 dl mansikkamehua

Kokoa kakku säädettävään reunavuokaan tai irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Viipaloi puolet mansikoista pohjan päälle. Ripottele mansikoille Marianneroude. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja lisää muut moussen ainekset. Kaada puolet vaahdosta ensimmäiseen väliin. Paina päälle toinen kakkupohja ja täytä toinen väli samoin kuin ensimmäinen. Laita lopuksi päällimmäiseksi kostutettu kakkulevy. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Suklaakuorrute
2 dl kermaa
300 g suklaata

Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää sen sekaan paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja mausta minttuaromilla. Kaada vuokaan kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Koristele marsipaanikukilla ja-lehdillä sekä suklaarouheella.

1869025.jpg

1869016.jpg