perjantai, 19. kesäkuu 2009
Tällaista herkkua meillä syötiin eilen jälkiruoaksi serkkujen kanssa.
Vuoan pohjalle
1/2 kg raparperia (1 l pilkottuna)
1,5 dl fariinisokeria
1 dl omenatäysmehua
Muruseos
3 dl pipareita murusina
2 dl pekaanipähkinärouhetta
1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl fariinisokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita
Huuhtele raparperinvarret, kuori ohuesti ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita raparperipalojen joukkoon fariinisokeri ja lisää omenamehu. Kaada raparperipalat vuokaan pohjataikinan päälle. Kypsennä 200 asteessa 30 minuuttia.
Sekoita muruseoksen ainekset keskenään. Levitä seos esikypsennettyjen raparperien päälle ja paista vielä 15 minuuttia. Tarjoa lisänä vaniljajäätelöä.
Kommentit