Tähän syntymäpäiväkakkuun toivottiin vaaleanvihreää väriä ja hevosaihetta. Kakun välissä mansikka- ja valkosuklaamousset.
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kakun kostutus
2 dl maitoa
1 rrkl vanilliinisokeria
Valkosuklaamousse
150 g valkosuklaata
1 prk Flora Vispiä
100 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
Mansikkamousse
3 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
200 g ranskankermaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 dl soseutettuja mansikoita
Kakun päälle
2 dl voikreemiä
600 g vihreää marsipaania
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita munavaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta kakkulevyt vanilliinimaidolla.
Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.
Valmista suklaamousse. Sulata suklaa mikrossa 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Vaahdota Vispit. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle mansikkamousse. Paina keskimmäinen pohjalevy päälle ja kaada sen päälle valkosuklaamousse. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Levitä kakun pinnalle ohut kerros voi-tomusokerikreemiä. Kauli marsipaani pyöreäksi levyksi. Siirrä marsipaanilevy kakun päälle. Tasoita pinta. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Koristele kakku sokerimassasta tehdyillä kukilla. Hevosenkenkä on leikattu kaulitusta sokerimassalevystä, hevosen pää on tehty silikonimuotilla. Molempiin on suihkutettu kultasprayta ja lisäksi hevoseen helmiäissprayta.
Kommentit