Sain tehdä entisen naapurimme rippijuhliin kakut. Tämä kinkkukakku on 35 hlön.
1½ pkt Fazerin Laivuri vaakaviipaloitua leipää
Täyte 1: Kinkkutäyte
600 g palvikinkkua
4 dl kurkkusalaattia
3 prk ranskankermaa
500 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ruukku ruohosipulia
Täyte 2: 2 prk Italiansalaattia
Kostutus
3 dl maitoa
Kuorrutus
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200g)
1 prk ranskankermaa
Koristelu
1 ruukku tammenlehväsalaattia
1 ruukku herneenversoja
100 g ohuita kinkkusiivuja
100 g ohuita meetwurstisiivuja
kirsikkatomaatteja
Valmista kinkkutäyte. Hienonna palvikinkku ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon tuorejuusto, ranskankerma ja sinappikurkkusalaatti sekä hienonnettu ruohosipuli.
Leikkaa leivistä reunat pois ja laita 3½ pitkää viipaletta vierekkäin tarjoilualustalle.
Kostuta alin leipäkerros ja levitä päälle kinkkutäytettä. Lado taas kerros leipiä ja levitä toiseen väliin Italiansalaattia. Kolmanteen väliin tulee taas kinkkutäytettä. Lado vielä päälle yksi leipäkerros. Kiedo kakun päälle kelmu ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vatkaa ranskankermat ja tuorejuustot vaahdoksi 5 minuuttia. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele.
Kommentit