Sain tehdä entisen naapurimme rippijuhliin kakut. Tämä kinkkukakku on 35 hlön.

1309038201_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1½ pkt Fazerin Laivuri vaakaviipaloitua leipää


Täyte 1: Kinkkutäyte

600 g palvikinkkua

4 dl kurkkusalaattia

3 prk ranskankermaa

500 g maustamatonta tuorejuustoa

1 ruukku ruohosipulia


Täyte 2: 2 prk Italiansalaattia


Kostutus

3 dl maitoa


Kuorrutus

1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200g)

1 prk ranskankermaa


Koristelu

1 ruukku tammenlehväsalaattia

1 ruukku herneenversoja

100 g ohuita kinkkusiivuja

100 g ohuita meetwurstisiivuja

kirsikkatomaatteja


Valmista kinkkutäyte. Hienonna palvikinkku ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon tuorejuusto, ranskankerma ja sinappikurkkusalaatti sekä hienonnettu ruohosipuli.

Leikkaa leivistä reunat pois ja laita 3½ pitkää viipaletta vierekkäin tarjoilualustalle. 

Kostuta alin leipäkerros ja levitä päälle kinkkutäytettä. Lado taas kerros leipiä ja levitä toiseen väliin Italiansalaattia. Kolmanteen väliin tulee taas kinkkutäytettä. Lado vielä päälle yksi leipäkerros. Kiedo kakun päälle kelmu ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa ranskankermat ja tuorejuustot vaahdoksi 5 minuuttia. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele.