Tämä kakku syötiin pääsiäissunnuntaina kahvipöydässä. Kakun koristeena olevat suklaapupt on ostettu Lidlistä.
Pohja
200 g Dominokeksejä
75 g voita
Täyte
5 liivatelehteä
1 prk Flora Vanillaa
400 g Mascarponejuustoa
1 dl appelsiinimarmeladia
1 prk veriappelsiinijogurttia
200 g valkosuklaata
1 dl appelsiinimehua
Kiille
3 liivatelehteä
3 dl appelsiinimehua
Murskaa keksit ja lisää keksimurujen joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos reunavuoan sisään lautasen päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto, appelsiinijugurtti ja appelsiinimarmeladi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. Kuumenna appelsiinimehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.
Kommentit