30-vuotissynttäreitään juhlivalle meni yllätykseksi tämä kakku. Onnea Jaakolle!

1262445240_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1262445261_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1262445281_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

 Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

Kostutus

 3 dl maitoa

  1 rkl vanilliinisokeria

 

Mansikkamousse

12 liivatelehteä

2 prk Flora Vispiä

2 prk ranskankermaa

2 prk maitorahkaa

4 dl sokeria

4 tl vanilliinisokeria

500 g mansikoita

 

Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

1/2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

 

Kakun pinnalle

400 g vihreää marsipaania

 

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita munavaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla.

Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen. Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle mustikkasosetta ja puolet mansikkamoussesta. Paina keskimmäinen pohjalevy päälle, levitä kakkulevylle mustikkasose ja kaada sen päälle mansikkamousse. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

 Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Kauli vihreä marsipaani ja nosta kakun päälle. Pursota reunat. Tee kentän rajat pikeerillä pursottaen ja kiinnitä pikeerillä muoviset pelaajat ja maalit.